Munstergeleen | straatinfo

overige politie meldingen

Verkeersveiligheidsproject Munstergeleen van start gegaan

donderdag 14 maart 2013 overige

Munstergeleen - Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Munstergeleen spraken van maandag tot en met vrijdag 143 weggebruikers aan op hun te snelle rijgedrag. De hoogst gemeten snelheid was 55 km/u, waar 30 de limiet is.

De kinderen hielpen de medewerkers van het Team SubjectieveVerkeersonveiligheid (TSV), onderdeel van het Team Verkeer van de politie inLimburg. Dit team is op verzoek van de bewoners bezig de verkeersonveiligheid opde Abshoven en Geleenstraat aan te pakken.

Gemeente en politie zijn al langer in gesprek over deverkeersveiligheid op genoemde straten. Ondanks de verschillendeverkeersremmende maatregelen die de gemeente inmiddels getroffen heeft, blevener klachten komen over te hard rijden. Vooral in Abshoven en de Geleenstraat.Daarom controleert de Politie de komende tijd intensief op de snelheid om deverkeersveiligheid in de buurt nog verder te verbeteren.

De opening van het project op 4 maart 2013 in aanwezigheid vanwethouder Peter Geenen, belangstellende buurtbewoners, politiechefs enmedewerkers van de gemeente was een succes. In die week werden ongeveer 1.350passerende weggebruikers op hun snelheid gecontroleerd. De politie was vierdagen van die week samen met de kinderen aanwezig om de controle uit te voeren.

Vanaf 11 maart t/m 14 april wordt verbaliserend opgetreden tegenalle te snel rijdende bestuurders. Ook worden in de week van 25 t/m 31 maart2013 bij alle aangrenzende woningen zogenaamde 30 km-containerstickersuitgedeeld. Dit wordt gedaan door leden van de buurtvereningingen.

Soortgelijke berichten

Nieuwe teamchefs in Noord-Nederland
Groningen dinsdag 19 mei 2015

Dode man Lankforst aanleiding grootschalig onderzoek
Nijmegen donderdag 25 juni 2009

Wok op de dam
Amsterdam woensdag 22 maart 2017

Restauranteigenaar om het leven gebracht bij overval
Callantsoog woensdag 21 oktober 2009

Vrijwilligers, gemeente en politie starten zakkenrollersproject
Dordrecht zondag 13 maart 2011

Auto gestolen na inbraak
Spaubeek maandag 23 september 2013

Politie verspreidt filmpje om te waarschuwen voor abonnementfraude
Apeldoorn vrijdag 17 april 2015

Man bijna beroofd
Zaandam zaterdag 06 februari 2016

Getuigen van mishandeling gezocht
Purmerend vrijdag 17 april 2015

Zuid-Afrikaanse politiemensen bezoeken Nederlandse regiokorpsen
Tilburg dinsdag 12 mei 2009

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio